Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Linzensoep à la Cas Spijkers

 

Serveer de soep met een stuk brood!

 

mensen-icon 6 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 30 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 20 gram boter
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 2 fijngehakte gedroogde chilipepers
  • 1 kleine winterwortel, in kleine stukken gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 350 gram kleine rode linzen of splitlinzen
  • 1 liter kippenbouillon (of lams- of runderbouillon)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • sap van 1 citroen
  • extra vergine olijfolie

 

Bereiden

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de kurkuma en chilipepers toe.
  2. Doe de wortel en de prei erbij. Laat ze even meebakken. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de komijn en het citroensap toe. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  5. Schep de soep in diepe borden en giet er 1 tot 2 eetlepels olijfolie bij. Serveer bij de soep een goed stuk boerenbrood.