Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Fruit Gerechten

Waterkerssalade met nieuwe aardappeltjes

 

Als er geen waterkers is te krijgen, dan kan dit recept van waterkers-salade met nieuwe aardappeltjes natuurlijk ook met een gewone krop sla gemaakt worden.

 

mensen-icon 6 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconBijgerecht Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 zakje of circa 200 gram waterkers
  • 500 gram kleine nieuwe aardappeltjes
  • 50 gram pancetta of bacon
  • 6 gekookte eieren

Vinaigrette:

  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel wijnazijn of balsamico
  • zout, peper

Bereiden

  1. Kook de aardappeltjes circa 16 minuten in de schil. Kook de eieren bijna hard zodat de dooier nog niet helemaal keihard is.
  2. Maak ondertussen de vinaigrette.
  3. Snij de pancetta of bacon in kleine blokjes en bak ze krokant.
  4. Spoel de aardappelen af met koud water, pel de aardappelen en snij deze in plakjes.
  5. Schik de waterkers op een schaal, daarop de aardappeltjes en overgiet met de dressing. Voeg dan de pancetta en de eitjes toe.