Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Linzen met Champignons

Linzen bevatten veel eiwitten. In het ijzer van de linzen zit geen heem. IJzer uit rood vlees zoals rund, lams en varkensvlees bevat heem en dit is de stof die kan bijdragen tot het vormen van darmkanker. De ijzer uit linzen kun je het beste opnemen door het te combineren met vitamine C. Daarom wordt er in dit recept een rode paprika toegevoegd.
Daarnaast bevatten linzen vitamines, ijzer, eiwitten en voedingsvezels .
Het voordeel van linzen boven andere peulvruchten is dat linzen niet van tevoren moeten worden geweekt. Je kunt ze zo koken en het duurt ook niet lang.

 

mensen-icon 2 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 30 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 3oo gram Du Puy of Castellucio linzen
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 klein winterworteltje in kleine stukjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 250 gram grot- of kastanjechampignons
  • groentebouillon
  • peper
  • olijfolie
  • handje fijn gesneden peterselie

 

Bereiden

  1. Fruit ui, voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe en fruit nog even aan. Voeg vervolgens de linzen toe en giet er zoveel bouillon bij als nodig is om de linzen gaar te laten worden. De linzen zijn in ongeveer een half uurtje gaar.
  2. Bak in andere pan de champignons aan en voeg de paprika er aan toen. Meng alles als de linzen gaar zijn, controleer op smaak en voeg zo nodig wat zwarte peper toe aan de linzen met champignons en garneer met een handje fijn gesneden peterselie.