Ingredienten
- 1 aubergine
- olijfolie
- knoflook
- chilivlokken
- broodkruim
- geraspte Parmezaanse kaas
- peterselie
- tomaten (eventueel)
Bereiden
- Maak een mengseltje van 3 eetlepels olijfolie, 1 fijngesneden teentje knoflook, wat zout en wat chilivlokken naar eigen smaak. Snij de aubergine in de breedte in 2 ½ cm dikke plakken, maak kleine inkervingen in het auberginevlees en kwast de deze in met het oliemengsel.
- Leg de aubergine op de grill en grill ze bijna gaar aan twee kanten in circa 20 minuten.
- Meng ondertussen wat Parmezaanse kaas met wat oud broodkruim en wat peterselie. Beleg hier de aubergine mee en besprenkel nog met een drupje olie.
- Laat op de grill liggen tot de kaas is gesmolten.
- Gegrilde aubergine met Parmezaanse kaas is ook lekker met gehalveerde tomaten.