Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Vegetarische Gerechten

Gegrilde aubergine met Parmazaanse kaas

 

Gegrilde aubergine met Parmezaanse kaas is ook lekker met gehalveerde tomaten.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconTijd 5 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • knoflook
  • chilivlokken
  • broodkruim
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • tomaten (eventueel)

 

Bereiden

  1. Maak een mengseltje van 3 eetlepels olijfolie, 1 fijngesneden teentje knoflook, wat zout en wat chilivlokken naar eigen smaak. Snij de aubergine in de breedte in 2 ½ cm dikke plakken, maak kleine inkervingen in het auberginevlees en kwast de deze in met het oliemengsel.
  2. Leg de aubergine op de grill en grill ze bijna gaar aan twee kanten in circa 20 minuten.
  3. Meng ondertussen wat Parmezaanse kaas met wat oud broodkruim en wat peterselie. Beleg hier de aubergine mee en besprenkel nog met een drupje olie.
  4. Laat op de grill liggen tot de kaas is gesmolten.
  5. Gegrilde aubergine met Parmezaanse kaas is ook lekker met gehalveerde tomaten.