Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Kerst Gerechten

Tropische fruitsalade met munt en chili

 

Verfrissende fruitige salade.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 20 min

pan-iconKooktijd 40 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

Voor de bouillon:

  • 2 l water
  • 2 shiitakebouillonblokjes (of bospaddestoelenbouillonblokjes)
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 el korianderzaad

Voor de koolrolletjes:

  • 300 g tempeh
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1 el zoete chilisaus
  • 8 savooiekoolbladeren
  • 1/2 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • een paar takjes verse koriander

 

Bereiden

  1. Breng één liter water aan de kook met de twee bouillonblokjes. Snij citroengras, rode peper, knoflook en gember in plakken en voeg deze toe aan de bouillon, samen met de kruidnagels en het korianderzaad. Laat een half uur op laag vuur pruttelen en zeef daarna de bouillon.
  2. Snij voor het tempehgehakt de knoflook, ui en tempeh grof en doe deze in de keukenmachine. Pulseer een paar keer tot het de structuur heeft van rul vegagehakt. Bak het tempehgehakt in de zonnebloemolie op hoog vuur ongeveer 7 minuten tot het mooi bruin kleurt. Voeg de sojasaus, sesamolie en chilisaus toe en draai het vuur uit. Roer goed door elkaar.
  3. Breng één liter water aan de kook. Snij het harde stukje nerf uit de koolbladeren, en kook deze 3 minuten. Leg ze daarna meteen in een bak met koud water, zodat ze niet verder garen en droog ze vervolgens met keukenpapier.
  4. Leg een koolblad op je snijplank en schep één eetlepel tempehgehakt in het midden van het blad. Sla de onderkant van het blad over het gehakt en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het vervolgens verder op en leg met de vouwkant naar beneden in een soepkom. Doe dit met alle koolbladeren, en geef twee rolletjes per soepkom.
  5. Giet er de hete bouillon bij tot de rolletjes net niet onder staan.  Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander. Garneer de kommen hiermee.

 

Bron:Vegatopia