Ingredienten
- 400 gram pasta (penne)
- 100 gram vegetarische ontbijtspek in kleine blokjes
- 1 of 2 rode uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook – wie pittiger wil neemt 1 teen per persoon, fijngesneden
- 1 klein droog rood pepertje of een paar chilivlokken
- 1 courgette (bij kleine courgettes er twee nemen voor 4 mensen) in plakjes
- 500 gram tuinbonen en daarna doppen, 1 minuut geblancheerd
- 500 gram doperwten en daarna doppen of uit de diepvries circa 1 ½ ons, 1 minuut geblancheerd
- 1 bosje groene asperges, onderkant eraf en in stukken
- Groene kruiden als rozemarijn, salie, peterselie
- Een paar eetlepels kookroom of slagroom
- Parmezaanse kaas
- zout
- zwarte peper uit de molen
Bereiden
- Zet een pan water op en kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing – meestal zo’n 12 minuten en giet af als de pasta beetgaar is.
- Bak de vegetarische ontbijtspek langzaam uit. Voeg de ui toe en de rode peper toe en laat langzaam gaar worden zodat de ui wat zoet wordt.
- Blancheer ondertussen de tuinboontjes en de doperwtjes door de boontjes en erwtjes 1 minuut in kokend water te koken en daarna gelijk af te gieten.
- Voeg de knoflook, de courgette en de asperges toe en bak deze aan.
- Voeg de erwtjes, boontjes en kruiden (behalve de peterselie) erbij en laat gaar worden.
- Voeg de pasta, room en peterselie toe en meng goed door elkaar.
- Proef of er nog wat zwarte peper en zout bij moet. Houd er rekening mee dat de geraspte parmezaanse kaas ook zout afgeeft. Rasp op het bord er wat parmezaanse kaas over.