Ingredienten
- 1 pompoen, ca. 1,25 kg
- 2 uien
- 2 appels
- 1 pepertje
- Olijfolie
- 2 appels
- 1,5 liter kippenbouillon
- Piment
- Kaneel
- Ketoembar (gemalen koriander)
- Zout, peper
- Verse koriander of peterselie voor de garnering
Bereiden
- Maak de pompoen schoon (schillen, pitten en draden verwijderen) en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht. Laat ze niet kleuren. Voeg het gesneden pepertje eveneens toe en laat even mee fruiten. Voeg het vruchtvlees van de pompoen toe. Schep alles door elkaar en laat op zacht vuur fruiten.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes en fruit ongeveer 2 minuten mee (voeg eventueel wat extra boter toe).
- Voeg wat chilipoeder of piment, ketoembar, kaneel en peper toe.
- Schenk de bouillon in de pan met pompoenmengsel en breng aan de kook. Laat ongeveer 20-30 minuten koken tot de pompoenstukjes zacht zijn.
- Pureer de soep met staafmixer of blender. Proef of de soep pittig genoeg is en voeg anders nog wat kruiden en eventueel wat chili-vlokken toe.
- Garneer met een beetje peterselie of ketoembar.