Gegrilde aubergine Griekse Stijl
Aubergine is een groentesoort waar niet buitengewoon veel vitamines inzitten. Merkwaardig genoeg heeft aubergine wel een heel hoog gehalte foliumzuur in haar rauwe vorm maar dat verdwijnt voor een groot deel door bereiding. Rauw is een aubergine niet te eten. Aubergine heeft veel vocht en een deel verdwijnt door de gesneden aubergine te zouten en te laten uitlekken in een vergiet. Gegrilde aubergines geven een heerlijk zomergevoel, zelfs als de zon niet schijnt. Grillen kan buiten op een barbecue maar ook prima met een grillpan/plaat op het fornuis of in de oven.
6 Personen
Bereiding 20 min
Kooktijd 20 min
Bijgerecht Hoofdgerecht
Ingredienten
- 1 rode peper
- 1 papaya
- 1/2 gele suikermeloen
- 1 ananas
- 2 passievruchten
- 1 el citroensap
- 5 blaadjes munt
Bereiden
- Doe de rode peper een paar uur van tevoren in de vriezer.
- Snij de papaya en de meloen doormidden en haal de zaadjes eruit. Maak met een parisienneboor bolletjes van het vruchtvlees. Heb je die niet, snij het dan gewoon in blokjes. Bewaar een helft van de meloenschil. Maak de ananas schoon en snij in blokjes.
- Doe het fruit in een grote kom en sprenkel het citroensap en het vruchtvlees van de passievruchten erover. Roer dit goed door elkaar. Schep het fruit in de meloenschil.
- Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en verdeel ze over de fruitsalade. Haal de rode peper uit de vriezer en rasp hier wat van over de salade.