Soep gerechten
Rettich-aardappelsoep
Opnieuw komen we met een soeprecept. Dit keer voor een heerlijke voorjaarssoep op basis van rettich en aardappel. Zeer aanbevolen!
6 Personen
Bereiding 10 min
Kooktijd 30 min
Bijgerecht
Ingredienten
- 6oo gram rettich
- 5 vastkokende aardappelen
- 125 gram ontbijtspek of bacon
- 2 uien
- 1 eetlepel boter
- 1½ liter kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels honing
- 6 theelepels verse tijmblaadjes
- olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Bereiden
- Snijd de rettich en aardappelen in blokjes.
- Snijd de ui fijn en het ontbijtspek of de bacon in dunne reepjes.
- Verhit de boter in een pan en bak ui en spek/bacon zachtjes gedurende circa 5 minuten.
- Doe de blokjes aardappel erbij en bak ze circa 1 minuut mee.
- Voeg bouillon en rettich toe, breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 25 tot 30 minuten zachtjes koken.
- Roer de honing en 1 theelepel tijm door de soep en laat daarna de soep nog 5 minuten koken.
- Neem de soep van het vuur en pureer deze met bijvoorbeeld een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep voor het serveren met de resterende tijm blaadjes.