Zachte Appel en Kaneel Compote
Je kunt deze compote maken van appels, maar ook van een mix van appels met bijvoorbeeld zwarte bessen, blauwe bessen of cranberry’s.
2 kleine porties
Bereiding: 15 minuten
Kooktijd: 5-8 minuten
Nagerecht
Ingrediënten
- 2 moesappels
- scheutje citroensap
- ½ eetlepel honing
- snufje kaneel
Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer het als toetje.
Meer geschikte recepten
Meer weten
- Lees de nieuwsbrief Het belang van voeding tijdens kanker
- Lees de nieuwsbrief Ondervoeding bij kanker
- Eetproblemen bij kanker
- Diëtist oncologie
Bereiden
- Schil de appels. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snijdt de appel in stukjes.
- Kook de appel in een steelpan met het citroensap, de honing, 3 eetlepels water en de kaneel op een middelhoog vuur 5-8 minuten, tot een hele zachte compote. Geregeld roeren. Laten afkoelen
- Vul twee kleine glaasjes of schaaltjes met de compote en bestrooi met wat kaneel.
Dit gerechtje is Smeuïg, Koel, Zoet
José van Mil, Pepper & Salt foodstyling, recepten, concepten en productie
©Henk Brandsen, fotografie