Ingredienten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1/4 of 1/2 knolselderij (een beetje afhankelijk van de grootte)
- 1 handje fijngesneden peterselie
- zout, peper, nootmuskaat
- 1/4 liter melk (meer vocht toevoegen als je de puree voor een bruin korstje nog in oven wil zetten)
- 1 eetlepel boter
Bereiden
- Schil de aardappelen en zet deze op met wat zout. Schil de selderijknol en snij deze in blokjes en voeg bij de aardappelen.
- Als aardappelen en knolselderij gaar zijn, afgieten.
- Voeg warme melk, boter, peterselie, peper en een klein beetje nootmuskaat toe en stamp fijn. Niet met een mixer doen want dan verandert de structuur van de puree. Er mag nog best een beetje structuur inzitten.
- Indien je een korstje op de puree wil hebben dan kan de puree met een beetje paneermeel worden afgedekt en kleine klontjes boter en even onder de ovengrill worden geplaatst of tien minuten in een warme oven gezet. Als de puree een korstje in de oven wil geven, zorg dan dat de puree behoorlijk vochtig is want er verdampt snel veel vocht in de oven.