Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Salade

Aardpeer Salade

 

Tegenwoordig is de vergeten aardpeer steeds meer in trek en vooral in de winter te koop. Aardpeer salade is een smaakvol bijgerecht.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 0 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 2 aardperen
  • 150 gram gemengde slablaadjes
  • 1 rode punt paprika
  • 100 gram verse geitenkaas (in een plak of 4 dunne plakjes)
  • ½ eetlepel olijfolie voor het bakken van de aardperen

Vinaigrette

  • 1 deel balsamico zijn
  • 1 theelepel mosterd
  • wat zout
  • 3 à 4 delen olijf- of notenolie.

 

Bereiden

  1. Klop de vinaigrette. Schil met een dunschiller de aardpeertjes  in dunne plakjes en bak deze aan beide kanten bruin.
  2. Meng de slablaadjes met een beetje van de vinaigrette en verdeel over de bordjes.
  3. Snij de paprika in dunne reepjes en verdeel met de plakjes aardpeer over de bordjes.
  4. Bedruppel de aardpeer met wat vinaigrette.
  5. Zet eventueel de dunne plakjes geitenkaas even kort onder de grill en doe deze op de salade of verkruimel de geitenkaas over de salades en serveer.