Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Bladgroenten

Andijvie salade

 

Andijviesalade is gemaakt met rauwe andijvie. Met het koken van andijvie gaan veel goede stoffen verloren. Daarom de vaste combinatie in rauwe andijvie stamppot en wordt andijvie ook vaak als salade gegeten. De andijvie smaakt licht bitter en dat maakt dat onderstaande salade een mooi tegenwicht in smaken geeft. Het licht bittere in combinatie met het licht zoete van de wortel en het frisse van de appel.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 4 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 krop andijvie
  • 1 winterworteltje
  • 1 zure appel
  • handje walnoten
  • citroen of azijn
  • olijfolie of notenolie
  • beetje mosterd
  • peper en zout

Bereiden

  1. Begin met het maken van een vinaigrette door citroen of azijn, mosterd, peper en zout door elkaar te kloppen en vervolgens de olie erbij te mengen. Eventueel wat mosterd voor de binding van de vinaigrette toevoegen. Wie de vinaigrette wat zoeter wil, kan een beetje honing toevoegen.
  2. Snij de andijvie fijn, rasp winterwortel en zure appel. En vermeng andijvie, wortel en appel onmiddellijk tegen de verkleuring van de wortel en appel met de vinaigrette. Rooster tenslotte de walnoten in een anti-aanbak koekenpan en garneer de salade.