Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Ei Recepten

Bloemkool frittata

Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ´gebakken´. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

Lekker en gezond groenten gerecht dat koolhydraat arm is. Daarnaast bevat het gerecht eiwitten. Dit zijn de bouwstenen van spieren. Spiermassa en spierkracht zijn belangrijk voor de kwaliteit van leven en het succes van een behandeling. Smakelijk en slim dus. Het eten van eiwit geeft je lichaam het signaal dat er reparaties of opbouw aan spieren kunnen plaatsvinden. Daarom is het eten van voldoende eiwit zeer verstandig. Extra eiwit na de diagnose wordt zeer vaak gegeven. Eiwit eten in combinatie met bewegen zorgt voor nog beter gebruik van eiwit in je lijf. Spieren zijn belangrijk voor je afweer maar ook voor de kwaliteit van leven. Iemand die fit is zal een lagere kans op complicaties hebben. Goed eten is dus echt waardevol en lekker!

 

mensen-icon 4 Personen
stopwatch-iconBereiding 10 min
pan-iconKooktijd 18 min

bestek-iconBijgerecht/Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • hele bloemkool
  • 8 eieren
  • 1 ons geraspte Parmezaanse of andere kaas
  • 280 gram kwark
  • 1 eetlepel mosterd
  • eventueel kruiden naar voorkeur
  • olie
  • zout en zwarte peper

Bereiden

  1. Stoom de bloemkool roosjes circa 8 minuten.
  2. Kluts eieren, kwark, mosterd, zout, peper, kruiden. Roer als laatste de kaas toe.
  3. Verhit de koekenpan met olie en giet voorzichtig een klein laagje van het eimengsel in de pan, laat even stollen en drapeer de gestoomde bloemkoolroosjes op het eimengsel en giet vervolgens het restant van het eimengsel er overheen.
  4. Laat rustig stollen, dit duur circa 10 minuten en dek eventueel de bovenkant af met aluminiumfolie om de warmte vast te houden.
  5. Een andere mogelijkheid is om de bovenkant van de bloemkool frittata te laten stollen in de oven (als de koekenpan in de oven kan!) met nog wat extra geraspte kaas erop.