Ingredienten
- 250 gram cantharellen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 kg biologische roseval aardappelen
- 1 handje peterselie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 snufje tijmnaaldjes
- zeezout en zwarte peper
- olijfolie
Bereiden
- Was de roseval aardappelen, snij in grove stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de aardappelen in de schaal met een beetje zwarte peper, wat zeezout en de rozemarijn en vermeng met nog een eetlepel olijfolie. Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven op 250 graden. Zijn de aardappelen bruin, dan zijn ze gaar. Afhankelijk van de oven duurt dit circa een half uurtje.
- Was de cantharellen (in tegenstelling tot bijna alle andere paddenstoelen kunnen cantharellen wel tegen water) voorzichtig door ze even in lauw water te zetten zodat zand loskomt en naar de bodem zakt. Droog ze voorzichtig en snij in grove stukken. Hak een teen knoflook fijn en snipper de sjalot. Fruit sjalot in een lepel olie in een koekenpan glazig. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Vervolgens de cantharellen toevoegen en kort bakken.