Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Aardappel Gerechten

Cantharellen met roseval aardappelen

 

De gebakken cantharellen met roseval aardappelen uit de oven serveren met een frisse salade.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 35 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 250 gram cantharellen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 kg biologische roseval aardappelen
  • 1 handje peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 snufje tijmnaaldjes
  • zeezout en zwarte peper
  • olijfolie

Bereiden

  1. Was de roseval aardappelen,  snij in grove stukken. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de aardappelen in de schaal met een beetje zwarte peper, wat zeezout en de rozemarijn en vermeng met nog een eetlepel olijfolie. Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven op 250 graden. Zijn de aardappelen bruin, dan zijn ze gaar. Afhankelijk van de oven duurt dit circa een half uurtje.
  2. Was  de cantharellen (in tegenstelling tot bijna alle andere paddenstoelen kunnen cantharellen wel tegen water) voorzichtig door ze even in lauw water te zetten zodat zand loskomt en naar de bodem zakt. Droog ze voorzichtig en snij in grove stukken. Hak een teen knoflook fijn en snipper de sjalot. Fruit sjalot in een lepel olie in een koekenpan glazig. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Vervolgens de cantharellen toevoegen en kort bakken.