Ingredienten
- 2 courgettes
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- flinke hand fijngesneden peterselie
- 6 eieren
- 50 gram parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- chilivlokken en/of zwarte peper naar smaak
- zout (voorzichtig met zout i.v.m. de toegevoegde kaas)
Bereiden
- Begin met twee eetlepels olie in de koekenpan en fruit daarin de fijngesneden bleekselderij.
- Snij ondertussen de courgettes in plakjes en snipper het teentje knoflook fijn.
- Bak nu in 2 minuten de knoflook en de courgette.
- Klop ei met de kaas, de chilivlokken of zwarte peper door elkaar, sla de kaas door het mengsel en voeg eventueel voorzichtig nog wat zout toe.
- Haal de groente uit de pan en warm de pan opnieuw met een lepel olie.
- Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan, laat even stollen en doe de groenten weer terug in de koekenpan. Giet het restant van het eimengsel in de pan.
- Laat rustig stollen, dit duur circa 10 minuten en dek eventueel de bovenkant af met aluminiumfolie om de warmte vast te houden.
Tip: Wie heel handig is, keert de frittata en laat de bovenkant ook in de pan bruin worden.