Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Ei Recepten

Courgette frittata

 

Courgette frittata gecombineerd met een beetje brood en een frisse salade vormt een complete maaltijd.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 6 min

pan-iconKooktijd 12 min

bestek-iconBijgerecht/Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 2 courgettes
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • flinke hand fijngesneden peterselie
  • 6 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • chilivlokken en/of zwarte peper naar smaak
  • zout (voorzichtig met zout i.v.m. de toegevoegde kaas)

Bereiden

  1. Begin met twee eetlepels olie in de koekenpan en fruit daarin de fijngesneden bleekselderij.
  2. Snij ondertussen de courgettes in plakjes en snipper het teentje knoflook fijn.
  3. Bak nu in 2 minuten de knoflook en de courgette.
  4. Klop ei met de kaas, de chilivlokken of zwarte peper door elkaar, sla de kaas door het mengsel en voeg eventueel voorzichtig nog wat zout toe.
  5. Haal de groente uit de pan en warm de pan opnieuw met een lepel olie.
  6. Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan, laat even stollen en doe de groenten weer terug in de koekenpan. Giet het restant van het eimengsel in de pan.
  7. Laat rustig stollen, dit duur circa 10 minuten en dek eventueel de bovenkant af met aluminiumfolie om de warmte vast te houden.

 

Tip: Wie heel handig is, keert de frittata en laat de bovenkant ook in de pan bruin worden.