Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Oven Gerechten

Courgette tomaat ovenschotel

De courgette is neutraal van smaak en past bij bijna alles en dat maakt deze groente tot een ideale combinatie met veel andere groenten. In een courgette zit behoorlijk wat vitamine C – uiteraard hangt de hoeveelheid af van de wijze van telen, waar etc. Veel vitamine C is niet alleen noodzakelijk als anti-oxidant voor de bescherming van ons lichaam tegen vrije radicalen maar zorgt ook voor de opbouw van bijvoorbeeld collageen (dat zit b.v. in veel gezichtscrèmes), de laag in de huid die bijdraagt aan elasticiteit en stevigheid van de huid. Bovendien is een courgette uitstekend voor de lijn, er zitten weinig calorieën in maar wel veel vezels. Kortom eet er een royale portie van.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 30 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 2 grote of 4 kleine courgettes
  • 8 trostomaten
  • ½ bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zeezout/peper

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en snij de courgettes in niet te dunne plakjes; snij de tomaten in plakjes; hak de knoflook fijn en snij de basilicumblaadjes.
  3. Vet een oven schaal  in en schik hier alle groenten in vermengd  met de knoflook, basilicum, wat zout en vers gedraaide zwarte peper.
  4. Besprenkel met de olie en zet de courgette tomaat ovenschotel circa een half uur in de oven.