Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Oven Gerechten

Gegratineerde bleekselderij met gorgonzola

Wie niet van de wat sterke smaak van gorgonzola houdt in deze schotel met gegratineerde bleekselderij met gorgonzola kan natuurlijk ook  gratineren met gewone geraspte kaas.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 grote struik bleekselderij (reken per persoon ongeveer 400 gram rauw)
  • 1 ons gorgonzola
  • 1 klontje boter of 1 flinke eetlepel olie

 

Bereiden

  1. Maak de bleekselderij schoon door de stengels van de struik af te halen, de stengels te wassen en de harde draden van de stengels te verwijderen.
  2. Snij de stengels in stukjes van zo’n 5 centimeter.
  3. Smelt olie of boter in een hapjes pan en smoor de bleekselderij kort.
  4. Doe er een beetje water met eventueel wat zout of wat opgeloste groentebouillon bij en laat in 8 minuten bijna gaar worden. De stengels moeten nog een beetje knapperig zijn.
  5. Doe de stengels over in een ovenschaaltje en verkruimel de gorgonzola over de bleekselderij. Zet onder de grill of laat even gratineren in een voorverwarmde oven op 250 graden.