Ingredienten
- 1 knolselderij, in plakken of blokjes
- 8 ons geschilde aardappels in blokjes
voor de saus:
- 50 gram boter
- 4 eetlepels bloem
- ½ liter melk warme melk
- 200 ons gorgonzola of andere pittige blauwaderkaas
Bereiden
- Kook knolselderij en aardappel bijna helemaal gaar maar niet door en door in circa 10 à 12 minuten want in de oven garen knolselderij en aardappel nog iets na.
- Verwarm ondertussen de oven voor op circa 220 graden.
- Maak ondertussen de saus door 50 gram boter in pannetje of steelpan met dikke bodem te smelten, voeg de bloem al roerende toe en laat even gaar worden. Voeg dan scheutje voor scheutje de warme melk al roerende toe.
- Verbrokkel de kaas in de saus.
- Vet daarna een ovenschaal licht in en doe daar de knolselderij en aardappel door elkaar heen in.
- Giet de saus er overheen en zet in een voorverwarmde oven tot dat de gegratineerde knolselderij met aardappel in gorgonzolasaus-schotel begint te kleuren. Dit duurt ongeveer een kwartier.