Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

 

Soep gerechten

 

Gekoelde tomaten- en paprikasoep

Wanneer je moeite met slikken hebt is het een goed idee om vloeibare “hapjes” zoals soepen te eten. Gekoelde tomaten- en paprikasoep is een ongelooflijk makkelijk en snel te bereiden koude soep die je niet hoeft te koken. Maar je kunt hem natuurlijk ook best warm serveren! Deze soep is voedzamer gemaakt door er volkorenbrood door te malen.

Vloeibaar, Koel of warm, Hartig, Hoog in smaak

 

mensen-icon2 Kleine porties

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd: geen

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • ½ sneetje volkorenbrood
  • 2 gegrilde rode paprika’s uit een pot
  • takje peterselie of een paar blaadjes basilicum
  • 250 ml tomatensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Snijd de korsten van het brood en de rest van het brood in stukjes.
  2. Pureer alle ingrediënten, behalve twee blaadjes peterselie of basilicum (met een staafmixer of food-processor) zo fijn mogelijk.
  3. Schenk in twee glazen of kommetjes. Leg de blaadjes peterselie of basilicum in het midden en serveer direct of bewaar de “soep” tot gebruik in de koelkast. Je kunt de soep ook opwarmen (pannetje of magnetron).

Tip: Gegrilde paprika’s uit een pot hebben vaak een heerlijke smaak en geven (met een heel klein scheutje vocht) een extra smaakaccent aan de soep.

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer als voorgerecht.
®José van Mil