Geroerbakte spinazie met quinoa
Deze geroerbakte spinazie met volkoren quinoa smaakt erg lekker met falafel balletjes.
Rauw is spinazie een goede bron van vitamine A, B en C, kalk, kalium en ijzer. Hoe langer de kooktijd hoe meer er verloren gaat. Er is Nederlandse, Wilde of Italiaanse spinazie. De Wilde en Italiaanse spinazie heeft grotere bladeren dan de Nederlandse bladspinazie. Deze spinazie is niet wild maar wordt ook gewoon geteeld maar is van een grovere soort en groeit iets langer. De wilde spinazie slinkt veel minder dan de gewone.
Ingredienten
- 250 gram volkoren quinoa
- 8 ons Wilde, Italiaanse of Nederlandse spinazie
- 2 rode uien
- 2 winterworteltjes
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitjes of zonnebloempitten
- 2 eetlepels krenten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 flinke theelepel rashelhanout (Marokkaans kruidenmengsel)
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
- Kook de volkoren quinoa volgens aanwijzing op de verpakking.
- Wel de krenten en rozijnen even in kokend water of in de magnetron.
- Rooster de pijnboompitjes of zaden in de wok of hapjespan tot ze licht bruin zijn en haal uit pan en laat afkoelen op een bordje of schaaltje.
- Snipper de ui en winterwortel fijn en bak dit rustig met 3 eetlepels olijfolie in hapjespan of wok tot dat dit zo ongeveer gaar en gekleurd is, circa 10 minuten.
- Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en laat dit ook nog even mee fruiten.
- Voeg de rashelhanout toe met een snufje zout en fruit ook even mee.
- Voeg de wat fijner gesneden spinazie toe en roerbak ook dit heel kort, circa 1 1/2 minuut.
- Vervolgens mengen met de rozijnen, krenten, pijnboompitjes/zaden en de gekookte volkoren quinoa.