Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Bladgroenten

Geroerbakte wilde spinazie met quinoa

Deze geroerbakte wilde spinazie met quinoa smaakt erg lekker met falafel balletjes.

Rauw is spinazie een goede bron van vitamine C, A en B, kalk, kalium en ijzer. Hoe langer de kooktijd hoe meer er verloren gaat. Wilde of Italiaanse spinazie heeft grotere bladeren dan de gebruikelijke, Nederlandse bladspinazie. Deze spinazie is niet wild maar wordt ook gewoon geteeld maar is van een grovere soort en groeit iets langer. De wilde spinazie slinkt ook veel minder dan de gewone.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 15 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 250 gram quinoa
  • 8 ons wilde spinazie
  • 2 rode uien
  • 2 winterworteltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 eetlepels krenten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 flinke theelepel rashelhanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Wel de krenten en rozijnen even in kokend water of in de magnetron.
  3. Rooster de pijnboompitjes in de wok of hapjespan tot ze licht bruin zijn en haal uit pan en laat afkoelen op een bordje of schaaltje.
  4. Snipper de ui en winterwortel fijn en bak dit rustig met 3 eetlepels olijfolie in hapjespan of wok tot dat dit zo ongeveer gaar en gekleurd is, circa 10 minuten.
  5. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en laat dit ook nog even mee fruiten.
  6. Voeg de rashelhanout toe met een snufje zout en fruit ook even mee.
  7. Voeg de wat fijner gesneden spinazie toe en roerbak ook dit heel kort, circa 1 1/2 minuut.
  8. Vervolgens mengen met de rozijnen, krenten, pijnboompitjes en de gekookte quinoa.