Ingredienten
- 1 kilo verse (ongekookte) rode bieten
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout
Dressing
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 lente-uitjes
- zout en peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat van de oven met zilverfolie.
- Was de bieten grondig en schil ze (doe keukenhandschoenen aan om te voorkomen dat de handen rood worden).
- Snij de bieten in plakken van maximaal 1 cm dik. Vermeng met 3 eetlepels olijfolie en grof zeezout naar smaak.
- Verdeel de bieten over de bakplaat, zorg dat ze zo veel mogelijk vrij liggen (dus niet opgestapeld). Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de bieten ongeveer 20 min. roosteren (totdat de randjes knapperig worden.).
- Maak ondertussen de dressing: Vermeng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels azijn (rode wijnazijn smaakt hier goed bij), voeg peper toe en klop tot een mooie vinaigrette. Was en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Haal de bietjes zodra ze klaar zijn uit de oven en doe ze in een wijde schaal, giet de dressing erover heen, en vermeng. Laat even afkoelen.
- Besprenkel deze geroosterde rode bietjessalade voor het opdienen met de lente-uitjes en (uitgelekte) kappertjes.