Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Geroosterde rode bietjes salade

Geroosterde rode bietjessalade met lente-uitjes en kappertjes.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 kilo verse (ongekookte) rode bieten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout

    Dressing

  • 2 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 lente-uitjes
  • zout en peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat van de oven met zilverfolie.
  2. Was de bieten grondig en schil ze (doe keukenhandschoenen aan om te voorkomen dat de handen rood worden).
  3. Snij de bieten in plakken van maximaal 1 cm dik. Vermeng met 3 eetlepels olijfolie en grof zeezout naar smaak.
  4. Verdeel de bieten over de bakplaat, zorg dat ze zo veel mogelijk vrij liggen (dus niet opgestapeld). Zet de bakplaat in het midden van de oven  en laat de bieten ongeveer 20 min. roosteren (totdat de randjes knapperig worden.).
  5. Maak ondertussen de dressing: Vermeng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels azijn (rode wijnazijn smaakt hier goed bij), voeg peper toe en klop tot een mooie vinaigrette. Was en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  6. Haal de bietjes zodra ze klaar zijn uit de oven en doe ze in een wijde schaal, giet de dressing erover heen, en vermeng. Laat even afkoelen.
  7. Besprenkel deze geroosterde rode bietjessalade voor het opdienen met de lente-uitjes en (uitgelekte) kappertjes.