Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Gestoomde bospeen met kruiden

 

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 15 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 bos worteltjes
  • 1 hand fijn gesneden bladpeterselie
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel boter

 

Bereiden

  1. Schrap of schil de bospeen met een dunschiller en stoom de worteltjes gaar in zo’n 12 tot 15 minuten. Is een beetje afhankelijke van de dikte wanneer ze gaar zijn.
  2. Meng de overige ingrediënten door elkaar en vermeng met de worteltjes. Het citroensap en licht bittere van de rasp met de honing versterkt de smaak van de gestoomde bospeen met kruiden.