Golden Milk
Golden Milk is een Indiaas drankje, bedacht door een yoga instructeur. Het bevat een pasta van kurkuma. Dit kruid, dat een onderdeel is van kerrie, wordt in Oosterse landen veel aan gerechten toegevoegd. Maar het wordt er ook al eeuwen in de geneeskunde gebruikt. Dat dit terecht is, blijkt uit steeds meer onderzoeken.
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ingredienten
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel kurkuma (= koenjit)
- honing
- 2 grote eetlepels amandelolie (let op, amandelolie voor consumptie)
- 250 milliliter (amandel)melk
- kaneel, versgemalen (optioneel)
Bereiden
- Breng het water met de kurkuma aan de kook in een melkpannetje. Kook dit 8 minuten tot een pasta.
- In een ander pannetje breng je de (amandel)melk en de amandelolie aan de kook. Zodra het kookt haal je het van het vuur.
- Meng de olie en de watermengsels door elkaar. Voeg honing toe naar smaak.
- Je kan kaneel of nootmuskaat raspen over deze golden milk, net wat je lekker vindt.