150 gram gedopte of dubbel gedopte tuinbonen (vers of uit diepvries)
100 gram doperwten (vers of uit diepvries)
250 gram kleine tasty tomaten, in vieren gesneden
handje ontpitte en doorgesneden zwarte olijven
peterselie
1 citroen
Bereiden
Olie in een grote koekenpan, hapjespan of paellapan verhitten en de ui aanfruiten. Knoflook, de grof gesneden paprika’s en de gesneden venkel mee fruiten. De rijst ook 2 minuten meefruiten. Doe de saffraan, paprikapoeder en kurkuma erbij en voeg vervolgens langzaam de warme bouillon toe. Laat de rijst zachtjes 20 minuten koken.
Kook ondertussen de tuinbonen en doperwtjes kort en haal eventueel nog de velletjes van de tuinbonen. Voor de smaak is dit bij diepvriestuinbonen zeker aan te raden.
Voeg na 20 minuten de boontjes, erwtjes en tomaten erbij en dek de pan af met aluminiumfolie zodat de tomaat warm en gaar wordt. Na circa 5 minuten zijn de tomaten goed. Strooi dan de peterselie en de olijven over de paella. Dien de groentenpaella op met een partje citroen naar smaak.