Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Graan Gerechten

Groenten Paella

 

 

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconTijd 20 min

pan-iconKooktijd 45 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 300 à 350 gram rijst
  • olie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika (of 2 rode)
  • 1 venkelknolletje
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • wat saffraandraadjes
  • 1 liter groentebouillon*
  • 150 gram gedopte of dubbel gedopte tuinbonen (vers of uit diepvries)
  • 100 gram doperwten (vers of uit diepvries)
  • 250 gram kleine tasty tomaten, in vieren gesneden
  • handje ontpitte en doorgesneden zwarte olijven
  • peterselie
  • 1 citroen

Bereiden

  1. Olie in een grote koekenpan, hapjespan of paellapan verhitten en de ui aanfruiten. Knoflook, de grof gesneden paprika’s en de gesneden venkel mee fruiten. De rijst ook 2 minuten meefruiten. Doe de saffraan, paprikapoeder en kurkuma erbij en voeg vervolgens langzaam de warme bouillon toe. Laat de rijst zachtjes 20 minuten koken.
  2. Kook ondertussen de tuinbonen en doperwtjes kort en haal eventueel nog de velletjes van de tuinbonen. Voor de smaak is dit bij diepvriestuinbonen zeker aan te raden.
  3. Voeg na 20 minuten de boontjes, erwtjes en tomaten erbij en dek de pan af met aluminiumfolie zodat de tomaat warm en gaar wordt. Na circa 5 minuten zijn de tomaten goed. Strooi dan de peterselie en de olijven over de paella. Dien de groentenpaella op met een partje citroen naar smaak.