Graan Gerechten
Ingredienten
- 1 aubergine
- 4 sjalotten
- 1 courgette
- 4 el olijfolie
- 1 kaneelstokje
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- 350 g tomatensaus (tomaten frito)
- 150 ml kraanwater
- 200 g dadels (zak)
- 250 g cherrytomaten (bakje)
- 400 kikkererwten
- 200 g parel couscous (pak)
- 50 g amandelen
Bereiden
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd plakken van 2 cm dik. Snijd de sjalotten in kwarten. Snijd de courgette in halve plakken.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min. mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven.
- Halveer de dadels en voeg deze toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.
- Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
- Schep in een mooie schaal. Hak de amandelen en strooi deze erover. Serveer de couscous er apart bij.
Bron:AH