Ingredienten
- 20 gram boter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 2 fijngehakte gedroogde chilipepers
- 1 kleine winterwortel, in kleine stukken gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- 350 gram kleine rode linzen of splitlinzen
- 1 liter kippenbouillon (of lams- of runderbouillon)
- zout en versgemalen zwarte peper
- sap van 1 citroen
- extra vergine olijfolie
Bereiden
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de kurkuma en chilipepers toe.
- Doe de wortel en de prei erbij. Laat ze even meebakken. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg de komijn en het citroensap toe. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Schep de soep in diepe borden en giet er 1 tot 2 eetlepels olijfolie bij. Serveer bij de soep een goed stuk boerenbrood.