Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Oven Gerechten

Ovenschotel met bloemkool

Bloemkoolschotel met een vleugje kerry.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 45 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 flinke rode ui of 2 kleinere
  • 4 ons gehakt gehakt of tofugehakt
  • ¼ liter warme melk
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • 2 theelepels Madraskerry
  • paneermeel

 

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, kook ze met een beetje zout en maak er met warme melk, 1 eetlepel boter, nootmuskaat en peper een puree van. Maak de puree tamelijk vochtig want er verdampt veel vocht door het maken van een korstje op de schotel in de oven.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes net niet gaar in circa 8 tot 10 minuten. Stomen duurt iets langer dan koken en de ene soort bloemkool gaart veel sneller dan de andere. Gewoon tijdens gaarproces even controleren.
  3. Fruit de ui en bak het gehakt rul en gaar en voeg wat zout en de Madras-kerrie toe. Proef of het mengsel pittig genoeg is en voeg anders nog wat extra toe.
  4. Verwarm de oven voor op circa 200 graden en vet een ovenschaal in en bestrooi de wanden met een beetje paneermeel. Maak een dun laagje aardappelpuree, dan het gehaktmengsel en vervolgens de bloemkool. Sluit af met de overgebleven aardappelpuree en bestrooi met wat paneermeel.
  5. Vervolgens op de paneermeel wat kleine klontjes boter en laat er in de oven in circa 20 minuten een korstje komen op de ovenschotel met bloemkool.