Ingredienten
- 1 kg kruimige aardappelen voor puree
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels arachide of rijstolie
- ½ theelepel djinten
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel kurkuma
- 1 klein beetje zwarte peper
- 3 eetlepels sesampasta (tahin)
- 1 eetlepel citroensap
- Wat chilivlokken naar behoefte
- Zeezout
Bereiden
- Maak een aardappelpuree.
- Stoom of kook de bloemkoolroosjes kort, deze moeten niet helemaal gaar worden. De ene soort bloemkool is veel sneller klaar dan de andere dus het is moeilijk om een precieze tijd op te geven. Stomen duurt altijd iets langer dan koken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak ondertussen een mengsel van de kruiden en een klein beetje grof zeezout.
- Vet een ovenschotel in met wat boter of olie en doe onderin de puree.
- Meng de bloemkoolroosjes met het kruidenmengsel en schik deze vervolgens op de puree.
- Laat hier een mooi korstje op komen in de oven en let op dat de ovenschotel met pittige bloemkool niet verbrand; het duurt ongeveer 10 à 15 minuten.