Ingredienten
- 500 gram pompoen, schoongemaakt
- 2 tenen knoflook
- een handvol salieblaadjes
- olijfolie
- 2 sjalotten
- 300 gram risottorijst (Arborio)
- 5 dl groentebouillon
- 1 dl witte wijn
- 150 gram zachte geitenkaas
- peper uit de molen
- pompoenpitten
- peterselie
Bereiden
- Snijd de schoongemaakte pompoen in parten en leg dit samen met de knoflook en salie op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster de pompoen op 200 graden in ongeveer een half uur gaar.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon, snijd ze in kleine stukjes en fruit dit in wat olijfolie. Voeg de risottorijst toe en fruit dit kort mee. De korrels moeten er glazig uitzien.
- Blus het geheel met witte wijn. Voeg geleidelijk aan de bouillon toe. Zorg steeds dat de rijst het vocht heeft opgenomen en voeg dan nieuw vocht toe.
- Voeg de zachte pompoen en knoflook toe (en eventueel nog wat van de salie). Bewaar een paar stukken pompoen voor garnering.
- Breng de risotto op smaak met peper uit de molen.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Meng een deel van de kaas door de risotto en verkruimel de rest erboven.
- Strooi de pompoenpitten en wat gehakte peterselie over de risotto en garneer het geheel met stukken geroosterde pompoen.
Bron: Onno in de keuken