Ingredienten
- Pompoen (circa 750 gram) ongeschild
- 30 ml olijfolie
- 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
- 50 gram Parmezaanse geraspte kaas
- 1 flinke hand fijngesneden bladpeterselie
- 1 flinke eetlepel gedroogde (of de dubbele hoeveelheid verse) tijm
- 1 biologische citroen geraspt
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel grove zwarte peper
Bereiden
- Verwarm de oven op circa 200 graden voor.
- Was de pompoen goed en snij hem in plakken van circa 1 ½ à 2 cm en leg neer op een ovenbakplaat bekleed met siliconenmatjes of bakpapier.
- Bestrijk de pompoenplakken met olijfolie.
- Vermeng de Parmezaanse kaas met de broodkruim, peterselie, tijm, geraspte citroen, koflook en de peper. Verdeel dit mengsel over de pompoen en zet ongeveer een half uur in de oven.
- Worden de pompoenplakken uit de oven te bruin, dek dan af met aluminiumfolie.