Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten gerechten

Pompoenplakken uit de oven

 

Geroosterde pompoenplakken uit de oven.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding  10 min

pan-iconKooktijd 30 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • Pompoen (circa 750 gram) ongeschild
  • 30 ml olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
  • 50 gram Parmezaanse geraspte kaas
  • 1 flinke hand fijngesneden bladpeterselie
  • 1 flinke eetlepel gedroogde (of de dubbele hoeveelheid verse) tijm
  • 1 biologische citroen geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel grove zwarte peper

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven op circa 200 graden voor.
  2. Was de pompoen goed en snij hem in plakken van circa 1 ½ à 2 cm en leg neer op een ovenbakplaat bekleed met siliconenmatjes of bakpapier.
  3. Bestrijk de pompoenplakken met olijfolie.
  4. Vermeng de Parmezaanse kaas met de broodkruim, peterselie, tijm, geraspte citroen, koflook en de peper. Verdeel dit mengsel over de pompoen en zet ongeveer een half uur in de oven.
  5. Worden de pompoenplakken uit de oven te bruin, dek dan af met aluminiumfolie.