Raapstelen stamppot
Vroeger toen de mensen nog echt volgens de seizoenen aten , behoorden raapsteeltjes tot de eerste verse, groene groenten die na de winter te koop waren; De raapsteeltjes waren de voorbode van de lente. Omdat je raapsteeltjes rauw eet blijven alle vitamines, zoals vitamine C, B1 en B2 en mineralen onder andere calcium en ijzer erin zitten.
Ingredienten
- 8 bosjes raapstelen
- 1,2 kg aardappelen, geschikt voor stamppot
- ½ pak diepvries spinazie
- warme melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- boter
Bereiden
- Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten totdat ze goed gaar zijn. Giet af en zet even weg met de deksel erop.
- Snijd het onderste stuk van de raadstelen af en spoel ze goed. Dep ze droog. Hak de stelen.
- Verwarm de spinazie. Niet koken.
- Stamp de aardappels. Voeg de warme spinazie. De raapstelen, de boter en het zout, peper en nootmuskaat (naar smaak) bij elkaar en stamp door elkaar.
- Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen zodat de raapstelen iets kunnen slinken.
- Eet smakelijk.