Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Rauwe bietjes salade met pijnboom pitjes en parmezaanse kaas

Rauwe bietjessalade met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas kunnen zowel als lunch als als bijgerecht bij de avondmaaltijd geserveerd worden.

 

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 0 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

•    4 bietjes of een bosje
•    Eventueel wat bietenloof
•    1 handje met geroosterde pijnboompitten
•    Parmezaanse kaas in dunne krullen geschaafd

Dressing

•    1 eetlepel balsamico azijn
•    4 eetlepels olie
•    1 eetlepel tomatenketchup
•    Wat zout en peper

 

Bereiden

  1. Klop de dressing van de ingrediënten. Was de bietjes grondig en schaaf  ze in dunne plakjes.
  2. Doe in een schaal, eventueel met wat loof van de biet of andere slablaadjes zoals bijvoorbeeld rucola of waterkers.
  3. Meng met de dressing en de bietjes, de pijnboompitjes en garneer ten slotte met de krullen Parmezaanse kaas.