Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

 

Soep gerechten

 

Rettich-aardappelsoep

Opnieuw komen we met een soeprecept. Dit keer voor een heerlijke voorjaarssoep op basis van rettich en aardappel. Zeer aanbevolen!

 

mensen-icon6 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 30 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 6oo gram rettich
  • 5 vastkokende aardappelen
  • 125 gram ontbijtspek of bacon
  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter
  • 1½ liter kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels honing
  • 6 theelepels verse tijmblaadjes
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

  1. Snijd de rettich en aardappelen in blokjes.
  2. Snijd de ui fijn en het ontbijtspek of de bacon in dunne reepjes.
  3. Verhit de boter in een pan en bak ui en spek/bacon zachtjes gedurende circa 5 minuten.
  4. Doe de blokjes aardappel erbij en bak ze circa 1 minuut mee.
  5. Voeg bouillon en rettich toe, breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 25 tot 30 minuten zachtjes koken.
  6. Roer de honing en 1 theelepel tijm door de soep en laat daarna de soep nog 5 minuten koken.
  7. Neem de soep van het vuur en pureer deze met bijvoorbeeld een staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Garneer de soep voor het serveren met de resterende tijm blaadjes.