Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Groenten Gerechten

Roergebakken bietjes met sesam, kaneel, aardappelpuree en geitenkaas

 

Gegrilde zalm smaakt hier heel goed bij.

 

mensen-icon 2 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 25 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 250 gram gare biet in blokjes gesneden
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • zout
  • olijfolie
  • scheutje appelsap
  • 700 gram kruimige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 150 gram zachte geitenkaas

 

Bereiden

  1. Kook de aardappels met een doorgesneden teen knoflook en maak hier puree van. Roer hier wat olijfolie door. Maak de puree aan de dunne kant want hij verliest vocht in de oven.
  2. Zet de over op 180 graden. Vet een ovenschotel in, doe de aardappelpuree in de schaal en verkruimel de geitenkaas er overheen en zet in de oven tot de bietjes klaar zijn.
  3. Neem een wok en fruit hierin het uitje, voeg de bietjes toe en wok nog even mee en voeg het sesamzaad toe en bak ook nog even mee.
  4. Giet er nog een scheutje appelsap bij en warm goed door.
  5. Bestrooi met kaneel en dien op.