Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Fruit Gerechten

Siciliaanse venkel salade

 

Verfrissende fruitige salade.

 

mensen-icon 2 Personen

stopwatch-iconBereiding 10 min

pan-iconKooktijd 0 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 venkelknol
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein beetje zwarte peper
  • 1 handje gewelde rozijnen
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel zwarte, gehalveerde olijven
  • Evt. zout naar wens

Bereiden

  1. Schil de sinaasappel door schil en het witte vel van de sinaasappel te verwijderen. Doe dit boven een kommetje zodat het sap wordt opgevangen. Snij de partjes van de sinaasappel los zonder het vel.
  2. Klop sinaasappelsap met wat zwarte peper en de olie tot een sausje. Is de sinaasappel heel zoet doe er dan nog een drupje citroen bij.
  3. Snij of schaaf  de venkelknol in heel dunne plakjes en vermeng alles. Zit er mooi groen aan de venkelknol gooi dit dan niet weg maar garneer de Siciliaanse venkelsalade hiermee.