Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Stamppot Gerechten

Selderij stamppot

Deze Selderij stamppot wordt een complete maaltijd met wat geraspte kaas er door maar is ook smakelijk met een vegetarische burger.

In knolselderij en bleekselderij zit veel kalium, een noodzakelijk mineraal dat ons lichaam nodig heeft voor o.a. de prikkelgeleiding van de zenuwen. De combinatie van de diverse groenten maakt dit een heerlijk, winters gerecht. Bovendien wordt selderijknol in de koude grond buiten geteeld en is een echte wintergroente. Knolselderij heeft gemiddeld veel vitamine C (12 mg per 100 gram ) en ook veel calcium (80 mg per 100 gram), een gezonde groente dus.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 20 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconHoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 hele kleine of een halve grote selderijknol
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 handje fijngesneden peterselie
  • boter of olijfolie
  • melk
  • zout
  • peper
  • grove mosterd

 

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met de selderijknol in blokjes gesneden gaar en maak hier een puree van met de melk en een klontje boter.
  2. Smoor de bleekselderij in kleine stukjes in wat olie of boter en voeg na een paar minuten de in ringetjes gesneden prei toe.
  3. Maak als alles gaar is er een stamppot van en roer hier voor de smaak wat grove mosterd door de stamppot heen en bestrooi met wat peterselie voor de kleur.