Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Fruit Gerechten

Spruitjes met zure appel

Spruitjes met zure appel smaken heerlijk bij aardappelpuree met knolselderij.

 

mensen-icon 6 Personen

stopwatch-iconTijd 15 min

pan-iconKooktijd 20 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 1 kilo kleine, harde groene spruitjes
  • 1 ui
  • 1 granny smith of goudreinet (een zure appel)
  • ½ theelepeltje tijmblaadjes
  • zout, peper
  • 1 handje walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Maak de spuitjes schoon en kruis ze aan de onderzijde even in. Kook of stoom ze  beetgaar in circa 7 à 8 minuten. Stomen duurt iets langer.
  2. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
  3. Snipper en fruit ui, voeg tijm toe en bak vervolgens de in blokjes gesneden appel een minuut mee.
  4. Voeg vervolgens de beetgare spruitjes toe en roerbak nog even samen om.