Ingredienten
- 450 g tofu
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 tl grof zeezout
- 1 tl chilivlokken
- 1/2 tl zwarte peperkorrels
- Zoete chilisaus (eventueel)
Bereiden
- Dep de tofu goed droog en snij deze in plakken van ongeveer één centimeter dik.
- Verwarm de olie in een wok tot 170 graden. Als je geen thermometer hebt, test dan even met een klein stukje brood of het vet heet genoeg is. Zodra het bubbelt als je het brood erin doet, is het heet genoeg en kun je het vuur laag zetten.
- Bak de tofu in de olie ongeveer vier minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe het zout, de chilivlokken en de peperkorrels in een vijzel en maal deze fijn.
Bestrooi de tofu met het zoutmengsel. - Serveer er eventueel wat zoete chilisaus bij om te dippen.
Bron: Vegatopia