Tomaten- kippensoep

pastasalade

Tomaten- kippensoep

Je kunt deze soep maken met bouillonblokjes of met eigen gemaakte kippenbouillon. Dat laatste kost weliswaar wat extra tijd, maar het resultaat is veel beter. Houd wel in de gaten dat voor sommige patiënten de geur van het trekken van bouillon heel onaangenaam kan zijn.

mensen-icon6-8 kleine porties

stopwatch-iconBereiding: 6 min

pan-iconKooktijd: 30 minuten – 2 uur

bestek-iconBijgerecht, voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein uitje
  • 2 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 kippenbout of 2 kippenbouillontabletten
  • 1 stukje foelie
  • 1 laurierblad
  • takje tijm
  • zout en peper

Voor 4 personen: Serveer als voorgerecht.

Meer geschikte recepten

Bereiden

    1. Pel en hak de ui. Maak de worteltjes, selderij en tomaten schoon en hak ze fijn.
    2. Breng 800ml water aan de kook met de kippenbout of bouillontabletten. Schep schuim van de bouillon af als het water met de kippenbout kookt. Met bouillontabletten hoeft dat niet.
    3. Voeg de groenten, specerijen, kruiden, een snufje zout en een snufje peper toe. Laat de soep op een laag vuur zachtjes trekken. Met bouillontabletten 30 minuten; met kippenbouten 2 uur.
    4. Zeef de bouillon, houd de groenten en kip apart en voeg zout en peper naar smaak toe.
    5. Serveer in een of twee kleine kommetjes. Schep er eventueel wat groenten en stukjes kip bij, afhankelijk van of de patiënt moeite heeft met slikken.

Tip: Bewaar overgebleven soep in de koelkast of vriezer.

Dit gerechtje is vloeibaar, warm, hartig en mild van smaak

 José van Mil, recept
©Henk Brandsen, fotografie

 

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe recepten?

Meld je aan voor voor de gratis nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief