Vegetarische Indiase Curry
Serveer de curry met bruine of witte basmati rijst.
4 Personen
Bereiding 20 min
Kooktijd 30 min
Hoofdgerecht
Het boek voor een gezonde leefstijl
Ingredienten
- Olie om mee te bakken (olijfolie, kokosolie, rijstolie)
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 knoflookteen
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/4 tl gemalen komijnzaad
- 1/4 tl gemalen garam masala
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl fijn zeezout
- Handvol verse koriander
- 3 tomaten
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 aubergines
- 1/2 bloemkool
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
Bereiden
- Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Snijd ook alvast de tomaten in stukjes en de zoete aardappel, aubergine en bloemkool in hapklare stukken.
- Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en peper totdat de ui glazig ziet. Voeg dan de gedroogde kruiden toe (korianderzaad, komijnzaad, garam masala, kurkuma en zout).
- Bak de kruiden twee minuten al roerend mee. Haal de pan nu van het vuur en voeg de verse koriander en tomaat toe.
- Pureer de tomaat met de kruiden met behulp van een staafmixer tot een currypasta.
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan of wok. Voeg de groenten toe en bak de groenten een minuut of vijf boven middelhoog vuur. Voeg de currypasta, het water en de kokosmelk toe en breng de curry aan de kook. Verlaag dan het vuur en plaats een deksel op de pan, laat de groenten in 15-20 minuten gaar koken.
Bron: Ekoplaza