Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Bladgroenten

 Witlof salade met tuinboontjes

 

Witlof salade met tuinboontjes en frisse dressing.

 

mensen-icon 4 Personen

stopwatch-iconBereiding 15 min

pan-iconKooktijd 0 min

bestek-iconBijgerecht

Ingredienten

  • 8 stronkjes witlof
  • 1 kilo verse tuinbonen
  • 100 gram flinterdun geschaafde Parmezaanse kaas
  • Handjevol verse muntblaadjes

Dressing:

  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Zout en peper

 

Bereiden

  1. Dop de tuinbonen en kook ze 5 minuten in ruim water. Spoel ze af onder koud water en verwijder het grijze vlies. Dit kun je doen door met een scherp mesje een inkeping te maken en het boontje voorzichtig uit het vlies te drukken.
  2. Snij het uiteinde van de stronkjes witlof af en haal voorzichtig de blaadjes in zn geheel af. De laatst overgebleven kern in de lengte vieren snijden. Was de witlof.
  3. Was de munt en scheur de blaadjes in niet al te kleine stukjes.
  4. Doe de witlof in een grote wijde schaal, verdeel de tuinboontjes en de gescheurde muntblaadjes erover.
  5. Maak de dressing: klop de ingrediënten door elkaar en verdeel over de salade. Sprenkel de dun geschaafde Parmezaanse kaas over de witlofsalade met tuinboontjes.