Ingredienten
- 8 stronkjes witlof
- 1 kilo verse tuinbonen
- 100 gram flinterdun geschaafde Parmezaanse kaas
- Handjevol verse muntblaadjes
Dressing:
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel grove mosterd
- Zout en peper
Bereiden
- Dop de tuinbonen en kook ze 5 minuten in ruim water. Spoel ze af onder koud water en verwijder het grijze vlies. Dit kun je doen door met een scherp mesje een inkeping te maken en het boontje voorzichtig uit het vlies te drukken.
- Snij het uiteinde van de stronkjes witlof af en haal voorzichtig de blaadjes in zn geheel af. De laatst overgebleven kern in de lengte vieren snijden. Was de witlof.
- Was de munt en scheur de blaadjes in niet al te kleine stukjes.
- Doe de witlof in een grote wijde schaal, verdeel de tuinboontjes en de gescheurde muntblaadjes erover.
- Maak de dressing: klop de ingrediënten door elkaar en verdeel over de salade. Sprenkel de dun geschaafde Parmezaanse kaas over de witlofsalade met tuinboontjes.