Ingredienten
- 500 gram winterwortel (AH verkoopt zakken biologische winterworteltjes en die zijn voor deze salade heel lekker)
- 1 biologische sinaasappel
- 1 handappel
- drupje citroensap of witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- handje geroosterde walnoten
Bereiden
- Rasp wat van de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel boven een kommetje tot aan het vruchtvlees en ontvlies de sinaasappel door met een scherp mesje de partjes los van de vliesjes te snijden. Vang al het sap op en knijp boven het kommetje de vellen goed uit. Meng dit met nog een klein beetje citroensap, het peper en zout en voeg de olijfolie langzaam toe en klop er een dressing van.
- Rasp de winterwortel en de appel en meng door de dressing met de partjes sinaasappel.
- Verwarm tot slot even de walnootjes en garneer daar de wortelsalade mee.