Zachte Appel en Kaneel Compote

zachte appel en kaneel compote

Zachte Appel en Kaneel Compote

Je kunt deze compote maken van appels, maar ook van een mix van appels met bijvoorbeeld zwarte bessen, blauwe bessen of cranberry’s.

mensen-icon2 kleine porties

stopwatch-iconBereiding: 15 minuten

pan-iconKooktijd: 5-8 minuten

bestek-iconNagerecht

Ingrediënten

  • 2 moesappels
  • scheutje citroensap
  • ½ eetlepel honing
  • snufje kaneel

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer het als toetje.

Bereiden

  1. Schil de appels. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snijdt de appel in stukjes.
  2. Kook de appel in een steelpan met het citroensap, de honing, 3 eetlepels water en de kaneel op een middelhoog vuur 5-8 minuten, tot een hele zachte compote. Geregeld roeren. Laten afkoelen
  3. Vul twee kleine glaasjes of schaaltjes met de compote en bestrooi met wat kaneel.

Dit gerechtje is Smeuïg, Koel, Zoet

 

 José van Mil, Pepper & Salt foodstyling, recepten, concepten en productie
©Henk Brandsen, fotografie