Pastasalade met champignons
2–3 kleine porties
Bereiding 10 min
Kooktijd: 5 minuten
Bijgerecht
Ingrediënten
- 2 kerstomaatjes
- 6 kleine champignons
- 2 kleine (ca. 50g) broccoliroosjes
- 2 sperziebonen
- 2 zongedroogde tomaten in olijfolie
- 2 tagliatellenestjes
- zout en peper
- 2 theelepels azijn
- snufje suiker
Voor 4 personen: Gebruik 6 kerstomaatjes, 6 zongedroogde tomaten, 250g champignons, 1 struik broccoli, 100g sperziebonen, 300g tagliatelle, 6 eetlepels olie van de gedroogde tomaten, 2 eetlepels azijn, en suiker, zout en peper naar smaak.
Meer geschikte recepten
Meer weten
- Lees de nieuwsbrief Het belang van voeding tijdens kanker
- Lees de nieuwsbrief Ondervoeding bij kanker
- Eetproblemen bij kanker
- Diëtist oncologie
Bereiden
- Maak de groenten schoon. Snijd de kerstomaatjes, champignons, broccoli, boontjes and zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Kook de tagliatelle in kokend water met een snufje zout 2 minuten langer dan de tijd die wordt aangegeven op de verpakking. Voeg de stukjes broccoli en boontjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Afgieten.
- Verhit een kleine koekenpan en voeg 2 eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten toe. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten op een laag vuur. Voeg de stukjes kerstomaat en gedroogde tomaat toe. Roer de azijn, suiker en zout en peper naar smaak erdoor. Zet het vuur af.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat de pastasalade afkoelen. Serveer op twee of drie kleine bordjes.
Tip: Deze pastasalade kun je zeker een dag in de koelkast bewaren. Je hoeft hem dus niet in één keer op te eten.
In plaats van tagliatelle kun je ook andere pasta gebruiken. Zorg er wel voor dat je de pasta iets langer kookt dan normaal, want dan krijgt die de gewenste zachte structuur.
Dit gerechtje is zacht met beet, koel, hartig, hoog in smaak.
José van Mil, recept
©Henk Brandsen, fotografie