Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Aardbeien carpaccio

pastasalade

Aardbeien carpaccio

Aardbeien zijn heerlijk, maar je kunt ook een carpaccio maken van ander vers fruit dat in flinterdunne plakjes kan worden gesneden zoals meloen, perzik, peer of mango. Als je iets zuurs meer waardeert kun je de aardbeien met citroensap besprenkelen en voor bitter met grapefruitsap (vraag de arts of diëtist of je grapefruit in combinatie met jouw medicijnen mag hebben). Je kun er ook wat geelwortelpoeder/ kurkuma over strooien. Walnoten zijn ook een beetje bitter dus die kun je nemen in plaats van gemengde noten. Als een zoute smaak je beter bevalt kun je de merengue vervangen door wat kleine stukjes geiten kaas of feta.

mensen-icon2 kleine porties

stopwatch-iconBereiding: 10 minuten

pan-iconKoeltijd:  2 a 3 uur

bestek-iconHoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ eetlepel gemengde noten
  • ½ eetlepel gemengde zaden (o.a. zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en pompoenzaad)
  • 2 kleine/mini meringues
  • 10 rijpe aardbeien
  • 2 theelepels aardbeiensiroop
  • 6 kleine muntblaadjes

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer drie en serveer als toetje.

Meer geschikte recepten

Bereiden

  1. Hak de noten grof. Rooster de noten en zaden in een droge koekenpan in een paar minuten tot ze van kleur beginnen te veranderen. Laat ze op een bord afkoelen.
  2. Verkruimel de meringue.
  3. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze overlappend op twee kleine bordjes. Druppel de siroop erover en laat ze in de koelkast goed koud worden (niet langer dan een halve dag).
  4. Strooi vlak voor het eten de noten, zaden, meringuekruimels en muntblaadjes over de aardbeien.Tips: Meringues kun je kant-en-klaar kopen.

Dit gerechtje is Krokant, Koel, Zoet

 José van Mil, Pepper & Salt foodstyling, recepten, concepten en productie
©Henk Brandsen, fotografie